''ЗаЕдно'' на Фестивал Беглика от 14-18 август

И тази година Сдружение „ЗаЕдно“ ще участва във Фестивал Беглика от 14-18 август.

Пространство за алтернативна култура и проявление на силната ни връзка с природата, семейството и помежду ни. Принципи на съ-творението на Беглика в Хородея цели развитието на алтернативни социално-икономически взаимоотношения.

Програмата ни на Беглика включва множество събития и всеки е добре дошъл.
Защото ЗаЕдно можем повече!

Програма:

  • 14.08 Сряда от 16:00ч. -  Уъркшоп “Събуди шамана в себе си!“
  • 15.08 Четвъртък от 10:00ч. - Звукотерапия с Гонг, тибетски и кристални пеещи купи
  • 15.08 Четвъртък от 14:00ч. - Пълнолуние с Гонг и 108 пъти Махамритунджая мантра
  • 16.08 Петък от 09:00ч. - Yoga Fly за деца
  • 16.08 Петък от 10:00ч. - Медитация с Гонг, тибетски и кристални пеещи купи по чакрите
  • 16.08 Петък от 14:00ч. - Уъркшоп “ Ела, почувствай твоя звук, твоята мантра……“
  • 17.08 Събота от 09:00ч. - Yoga Fly
  • 17.08 Събота от 10:00ч. - Уъркшоп за деца и родители „Йога, звук, ритъм и игра“
  • 17.08 Събота от 10:00ч. - Уъркшоп ''ПРИЛОЖЕНИЕ И ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ТИБЕТСКИТЕ КУПИ''

 

 

Подробна информация за събитията:

 

14.08 Сряда от 16:00ч. -  Уъркшоп “Събуди шамана в себе си!“

Едно творческо пътуване с помощта на холистични инструменти които ще помогнат всеки участник да се свърже с природата, стихиите, звукът, за да се понесе в едно различно пътуване към себе си. Ще свирим с различни инструменти, ще имате възможност да усетите вибрациите и въздействието на ритъмът идващ от сърцето. Свиренето на тези инструменти няма да изисква особени музикални умения от участниците, а повече интуитивен подход. След много ритъм всеки ще притихне, ще седне за да се наслади на покоя и тишината под звуците на Гонга.

15.08 Четвъртък от 10:00ч. - Звукотерапия с Гонг, тибетски и кристални пеещи купи

Звукотерапията е метод за лекуване чрез звуковите вибрации на различни холистични инструменти, като тибетски и кристални купи, Гонг, тъпани, раковини и др. Звукът на тези инструменти имат пряко положително въздействие върху физическото тяло изменяйки с лекота енергията във вътрешното и външното пространство. Звуковите им вибрации са вид генератори на енергия в ултразвуковия диапазон, които разрушават болестотворната среда, унищожават многочислените вируси, микробите, причинители на различни заболявания. Много силно въздействат Гонгът, тибетските и кристалните купи изменяйки качеството на енергията в тялото, те стимулират движението и променят посоката на енергийните потоци. По този начин звукът влияе на хората и внася изменения в постоянната вибрация на молекулите на човешкото тяло, хармонизира и лекува на всички нива.

15.08 Четвъртък от 14:00ч. - Пълнолуние с Гонг и 108 пъти Махамритунджая мантра

Пълнолунието носи енергията на освобождението. Махамритюнджая мантра, е една от най-мощните целебни мантри, която помага да се преработят по-лесно болните мисли, емоции и клетки. Тази мантра трансформира негативната енергия, оздравява, изчиства и укрепва тялото както на физическо, така и на по-фини нива. В съчетание със звуците на Гонга трансформацията води до още по-голяма дълбочина.

16.08 Петък от 09:00ч.  - Yoga Fly за деца

По време на фестивала ще имате възможност да опитате Yoga Fly за децата. За децата практикуват Yoga Fly е предизвикателство, вълнуващо и възнаграждаващо. Естествената гъвкавост и смелостта на децата им помага да усвоят йога позите по-лесно и да напредват много по-бързо от възрастните. Те непрекъснато ни изненадват с положителните резултати, както физически, така и емоционални. Имат естествено влечение към приключения, нужно е само малко поощрение. Летят като птици в небесата, висят и се въртят като маймунки над земята. За тях е толкова весело и забавно, че даже не усещат, как работят и укрепват цялото тяло.
И  всичко това постигат с усмивка!

16.08 Петък от 10:00ч. - Медитация  с Гонг, тибетски и кристални пеещи купи по чакрите

„Пътят е навътре, не търсенето, а наблюдението води до състояние на вътрешен мир и покой.“ По време на МЕДИТАЦИЯТА с Гонг, тибетски и кристални пеещи купи ще се използва силата на звуковите вибрации на тези инструменти за изчистване и хармонизиране на енергийните центрове. Звуците им ще помогнат да се преодолеят и преработят ниските вибрации, мисли и емоции за да се навлезе с лекота в по-висши нива на Съзнанието.
За практиката: Медитацията продължава около един час, като започва с леки двигателни и дихателни упражнения, преди да се престъпи към същинската част. Заема се устойчива поза от седеж с изправено положение на гръбначния стълб.
Практикуването на медитация няма ограничения за възраст, пол и физическо състояние, изисква се само готовност и желание!

16.08 Петък от 14:00ч. - Уъркшоп “ Ела, почувствай твоя звук, твоята мантра…….“

Тази практика е уникална по рода си, защото звукът е едно от най-мощното средство за себеизразяване. Ще работим и импровизираме с глас, за да открием и развием вътрешната си красота чрез словото. Ще споделяме и импровизираме в една приятелска и различна среда. Знаем, че ритъмът в група носи много силен заряд, но когато това е в хармония въздействието наистина е вълшебно!

17.08 Събота от 09:00ч. - Yoga Fly

По време на фестивала ще имате възможност да опитате Yoga Fly - система от полезни и ефективни упражнения, които влияят благотворно на целия организъм. Съчетание на класически йога асани върху йога-хамак с нов подход и начин на изпълнение, допълнени с акробатични елементи. Тя е достъпна и подходяща за всички възрасти, йога-хамака играе ролята на помощник, служи за опора, подпомага правилното укрепване и бързо възстановяване на гръбначния стълб.

17.08 Събота от 10:00ч. - Уъркшоп за деца и родители „Йога, звук, ритъм и игра“

Преживейте ЗаЕдно с вашите деца „Йога, звук, ритъм и игра“ или кои са инструментите за мотивация и цялостно развитие на малки и големи!
Каним малки и големи да поговорим за развиването на свободното творчество, чрез което се изгражда правилно отношение към Училището Живот и укрепва връзката с Твореца.
Искрено вярваме, че Свободата и Радостта може да бъде ключът към събуждането на желанието за Себепознание и Доверие към естествените процеси. В едно имровизирано занятие с позитивни изграждащи нашето цялостно развитие дейности, ще се опитаме да ви предадем тази Радост, да Събудим във вас детето и да подхраним Чистото в децата ви!  
Какво ще преживеем ЗаЕдно в „Йога, звук, ритъм и игра“?
Малки и големи ще се включат в едно радостно преживяване, с минимум правила и максимум СВОБОДА! Ще експериментираме с най-мощните средства за СЕБЕИЗРАЗЯВАНЕ с тялото си чрез ДВИЖЕНИЯ, като ИГРАем. Ще ползваме различни холистични инструменти, като тибетски купи, шамански тъпан, цимбали и т.н. Ще работим с ДЪХ, ЗВУК И ГЛАС, но най-много с ИНТУИЦИЯТА. Защото чрез тези средства се общува с лекота, като се използва език, по-неподправен и директен от словесния. Език, в който няма грешен изказ и неразбиране – език на ЧУВСТВАТА, на ИСТИНАТА.
А след това ще поговорим за интуицията, за развитието, как да чуваме душата си, да разбираме уроците си? Как интелекта помага и пречи? Защо именно творчеството разгръща нашият пълен потенциал? Кои са средствата за постигане на ЕДИНСТВО? Защо ЗаЕдно?

17.08 Събота от 10:00ч. - Уъркшоп  ''ПРИЛОЖЕНИЕ И ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ТИБЕТСКИТЕ КУПИ''

По време на уъркшопа ще се опитате да свирите на тибетска пееща купа. Ще разберете как да си изберете качествена купа. Ще научите повече за нейното приложение в ежедневието, като средство за трансформация и лечение. Ще получите ценни съвети и за начините на хармонично звукоизвличане от този холистичен инструмент. Ще имате възможност да усетите дълбокото им положително въздействие, както на тялото, така и на ума и душата.
Всеки който иска да се докосне до силата на този древен инструменти е добре дошъл!

Пространство „ЗаЕдно“ ще бъде отворено за всички които искат:
•    да усетят лечебната сила на звуковите вибрации на Гонга, шаманския тамбор, тибетските и кристални пеещи купи и на др. холистични инструменти.
•    да се включат в различни групови и индивидуални звукотерапевтични сесии.
•    да придобият ръчно изработени тибетски пеещи купи и др. холистични инструменти.
•    да опитат Yoga Fly - система от полезни и ефективни упражнения. Съчетание на класически йога асани върху йога-хамак с нов подход и начин на изпълнение, допълнени с акробатични елементи.


За повече информация: тел. 0879530971- Анна Желязкова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., facebook: Клуб „ЗаЕдно“
За повече информация за фестивал Беглика в Хородея: www.beglika.org